Top
 

SignaTUR | Aktiv i Valldalen med fjell og fjord opplevelser

Book en tur til Valldalen, med opplevelser i naturen og som knutepunkt for mange kjente attraksjoner; Trollstigen, Geiranger og vakre Ålesund.

Hvor: Biltur, men denne turen kan også gjøres med offentlig transport (inkludert Raumabanen).
Når: Juni, juli og august. Datoer settes opp på forespørsel
Antall: 2 – 8 personer
Pris: $ standardbudsjett-tur, pris avhenger av antall personer
Inkludert: Overnatting m/frokost, offentlig transport, lokal turguide, opplevelser som nevnt i reiseruta
Ikke inkludert: Måltider,transport og opplevelser som ikke er nevnt.

Det finnes veldig mange vakre krinkler og kroker i Norge. Et av disse stedene er Valldal og innerst i Tafjorden. Du har kanskje hørt om (og smakt!) jordbær fra Tafjord? Dette området er et eldorado for naturbaserte opplevelser. Med en fantastisk beliggenhet mellom steder som Trollstigen, Trollveggen, Geiranger, Reinheimen og Ålesund – alt innen ca 1,5 times kjøretur!

Denne turen kan gjøres som biltur eller med offentlig transport. Kommer du fra østlandet, får du da oppleve vakre Raumabanen – en av Norges vakreste togstrekninger. 

SignaTURen tar utgangspunkt at du kommer fra øst, med egen bil. Første stopp er Hjerkinn og Dovrefjell og Sunndalsfjella Nasjonalpark. Et sentralt og viktig område i Norge som har satt sine spor gjennom historien. Før du kommer så langt, går turen via turistvegen Rondane.

Videre går turen til Åndalsnes, gjennom vakre Rauma. Herfra får du se Trollveggen og oppleve den berømte turistvegen Trollstigen, før ankomst Valldal. Her blir du de neste dagene for herlige naturopplevelser! En fantastisk meny bestående av havkajakk, rafting, fotturer, klatring – ja tilpasses ditt ønske.

Retur til Østlandet går via Geiranger. Her anbefales et stopp for å nyte vakre Geirangerfjord før turen går via Dalsnibba og til Grotli og over fjellet til Østlandet.

Dag 1 – 3: Opplev Rauma, Dovrefjell-Sundalsfjella Nasjonalpark

Norge er et fantastisk land som byr på opplevelser fra den ene svingen til den andre. Denne bilturen starter øst i landet og turen går først til Rauma, og den 75 km lange Rondane turistveg. Her får du følelsen av fjellet med over 2000-meter høye fjelltopper i et fantastisk naturlandskap. Rondane ble i 1962 den første nasjonalparken i Norge.

Kjøreturen fortsetter til Hjerkinn og Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark. Her overnatter du et par netter, noe som gir tid til å oppleve mer av fjellheimen og mytene i området.

Dag 3: Hjerkinn, Rauma til Åndalsnes og Trollstigen til Valldal

Start kjøreturen i dag tidlig, så du har god tid til stopp langs veien. Kjør gjennom Rauma og ned til Åndalsnes hvor du tar av mot turistvegen mellom Trollstigen og Geiranger. Trollstigen er et viktig bindeledd mellom Åndalsnes og Valldal, det har strekningen vært i flere hundre år. Først på sti, så rideveg til Trollstigvegen startet i 1916. Visste du, at den gamle kløvstigen fremdeles er synlig og kan fremdeles brukes i dag som sti? Fortsett til Valldal, som vil bli din base de neste dagene.

 
Dag 4 – 6: Aktiv i Valldal

De neste dagene tilbringes i Valldal. Dette er et eldorado for naturopplevelser. Ved fjorden og fjellene i ryggen. Vi legger opp aktiviteter ett hva som passer deg og ditt reisefølge. Underveis blir det lunsj, som er en liten smak av Valldal. Er det i jordbærsesong, husk å få din dose kortreiste jordbær! I Valldal vil du få selskap av lokale kunnskapsrike eksperter! Opplevelser underveis;

  • La adrenalinet bruse, mens du rafter nedover elva.
  • Oppdag fjorden fra kajakken. En ypperlig måte å komme tett på naturen!
  • Ønsker du litt ekstra utfordring? Klatring kan også arrangeres.
  • Eller hva med juving?
  • Det er mange flotte fotturer i området. Her er noe for enhver smak. Enten du ønsker en tøffere og lengre tur, eller en lettere og mer overkommelig tur.
 
Dag 7: Via Geiranger, tilbake til Østlandet

På tide å ta farvel med Valldal, og sette kursen mot Geiranger. Da fortsetter du på turistvegen mellom Trollstigen og Geiranger. Ned Ørneveien får du fantastisk utsikt over Geirangerfjord. Anbefaler et stopp i Geiranger. Fortsett opp fjellet til Dalsnibba, hvor du kan stoppe for utsikt over Geiranger. Før turen går til Grotli og videre østover.

Kayak i Tafjorden
 

Denne turen tar deg med på opplevelser hvor natur, kultur og friluftsopplevelser står i sentrum. Dette er en aktiv tur, hvor du kan delta så mye (eller lite) du ønsker i gjøremål ombord eller matlaging over bålet.

Kanskje du har hatt en drøm om å dra på seiltur i Lofoten? Eller oppleve det sakte livet i Indre Tromsø? Turen er lagt opp for små grupper, max 6 personer – så ta gjerne med deg familien din, og gjør dette til en eksklusiv reise, kun for dere!