Top
 

SignaTUR | Opplev Jotunheimen, Sognefjellet & den grønne Fjærlandsfjorden

Book en reise hvor du får oppleve Norges mektigste fjellkjede, den nasjonale turistvegen over Sognefjellet og fantastiske fjordopplevelser.

Hvor: Dette er en biltur. Turen starter hvor du bor, og går først til Lom og Jotunheimen, videre ned Sognefjellet til Fjærland før retur hjem.
Når: Juni, juli og august. Datoer settes opp på forespørsel
Antall: Fra 2 personer
Pris: $$ standard budsjett-tur
Inkludert: Alle overnattinger med frokost, lokal turguide, opplevelser som nevnt i reiseruta
Ikke inkludert: Måltider, transport og opplevelser som ikke er nevnt.

Gjør deg klar for en fantastisk biltur! En rundtur fra øst til vest. Første stopp er Lom, og inngangsporten til Jotunheimen Nasjonalpark. Jotunheimen har mer enn 250 topper på over 2000 meter over havet, inkludert Norges høyeste fjell Galdhøpiggen med sine 2469 meter over havet, med Glittertind hakk i hel på sine 2465 meter over havet. Bruk et par dager i Lom, hvor du blant annet kan nyte et av Norges beste brødbakeri!

Fra Lom og ned til fjorden går turen via turistvegen Sognefjellet. Toppunktet på 1434 meter over havet, gjør fjellovergangen til Nord Europas høyeste. Turistvegen ender i Gaupne ved Lusterfjorden.

Neste stopp, og din base for de neste dagene er bokbyen, Fjærland. En liten bygd, som innbyr til mange gode opplevelser. Dette er stedet hvor Sognefjorden og Jostedalsbreen møtes. Her blir det aktiviteter tilpasset deg og reisefølget ditt. Fra toppturer, brevandring, kajakk på fjorden eller roligere vandreturer. 

Etter endt opphold, via Aurland over Turistvegen Aurlandsfjellet og videre østover.

Dag 1 – 3: Lom og Jotunheimen Nasjonalpark

Bilferie i Norge byr på mange flotte øyeblikk og vakre strekninger. Denne turen er intet unntak. Første stopp er Nasjonalparklandsbyen Lom og Jotunheimen Nasjonalpark. Her blir du et par dager for å blir kjent med lokale tradisjoner i vakker natur. Lom er også kjent for god mat, så Brimibue og besøk til Brimi sæter hører med. Du må også smake på baksten fra Bakeriet i Lom. Besøke de mange aktivitetene, museum og ikke minst stavkirken i Lom. 

Dag 3: Turistvegen Sognefjellet til Gaupne og Fjærland

Husk å start tidlig, da det er mange flotte stopp og avbrekk man kan besøke underveis! Turen går over Sognefjellet og først gjennom det frodige kulturlandskapet i Bøverdalen. Langt langt der fremme kan du se mektige fjell mens veien stiger opp mot fjellet. Her er det lagt opp til mange flotte stopp, for eksempel ved Knut Wolds steinskulptur. Det høyeste punktet på turen er 1434 meter over havet. Landskapet er i endring gjennom hele turen, og snart går det nedover mot fjorden, Skjolden og Gaupne. Herfra kjører du til Fjærland hvor en herlig middag venter i fjordstugo ved fjorden.

Fjærland
Dag 4 – 5 – 6: Lokale opplevelser ved bokbyen Fjærland

Fjærland er din base for de neste tre fulle dagene! Hele opplevelsen din begynner med samtale med vår lokal ekspert for å planlegge de neste dagene etter hva du ønsker. Vi har satt av en dag til bruk på biltur i området. Her vil vi gi det tips for hva du må få med deg, som for eksempel å besøke en isbre eller Urnes stavkirke.

Etter endt dag, er det godt å kunne lene seg tilbake i ettermiddagssola. Nyte et glass med noe godt i, lese en god bok og nyte utsikten over fjorden. Fjærlandsfjorden er også kalt den grønne fjorden. Dette på grunn av all brevannet som renner fra fjellene og ned i fjorden. 

Noen opplevelser du kan gjøre i Fjærland;

  • Kajakk på fjorden er en flott opplevelse for å komme nærmere naturen. 
  • Fottur med fantastisk utsikt, eller med fokus på tradisjoner og gammel gardsbruk. 
  • Kultursti med bokbyen i senter.
 
 
Fjærlandsfjorden
 
Dag 7: Retur til øst via Aurlandsfjellet

Det er på tide å ta farvel med Fjærland og ta fatt på den lange kjøre turen hjem. Vi anbefaler å kjøre via Aurland, og få med deg Turistvege Aurlandsfjellet (hvis været er bra) og et besøk i den lille bygda Aurland før du tar et endelig farvel med fjorden for denne gang. 

Fjærland lokalmat

Denne turen tar deg som ønsker å oppleve noe av det vakreste Norge har å by på. Fra fjell til fjord, men kultur, historie, tradisjoner og friluftsaktiviteter i sentrum. Dette er en aktiv tur, hvor du kan delta så mye (eller lite) du ønsker å gjøre. Turen kan tilpasses ønsket aktivitetsnivå.

Turen er lagt opp for små grupper, max 6 personer – så ta gjerne med deg familien din, og gjør dette til en eksklusiv reise, kun for dere eller en vennegjeng på tur!