Top
 

SignaTUR | På seiltur i Lofoten & sakte naturopplevelser i Indre Troms

Book en privat seiltur i Lofoten, etterfulgt av luksusen av det enkle liv på en gard hvor fjell, grotter, elver, innsjøer er nærmeste nabo!

Hvor: Turen begynner i Bodø (men vi kan også starte i Svolvær), og avsluttes i Tromsø
Når: Juni, juli og august. Datoer settes opp på forespørsel
Antall: 2 – 6 personer (ønskes kun seilturen, opptil 8 personer)
Pris: $$ høybudsjett-tur, pris avhenger av antall personer
Inkludert: Alle måltider fra henting med seilbåt dag 3 – til ankomst Tromsø dag 9, lokal turguide, opplevelser som nevnt i reiseruta, all transport (seilbåt & henting og bringing Indre Troms)
Ikke inkludert: Transport til og fra reisens begynnelse og slutt, måltider og opplevelser som ikke er nevnt.

Bli med på en reise du sent vil glemme! Turen starter i Bodø, Nordlands største by, og hjem til velkjente Saltstraumen. Bodø er en flott by å legge til et par ekstra netter. Fra Bodø blir du henter med seilbåt (ditt hjem for de neste tre nettene!) og turen går via Saltstraumen før Vestfjorden krysses og Henningsvær i Lofoten er basen for neste døgnet. Her blir det fottur med flott utsikt over Lofoten, før turen går via Trollfjorden til Gullvika. Videre seiles det nordover før turen på sjøen er over. På seilturen har du med deg to dyktige eksperter på seiling, og hva som finnes i havet! De kjenner farvannet her veldig godt, og deler gjerne av kunnskapen sin med deg.

Vel fremme ved land, blir du hentet av verten og lokaleksperten vår fra Indre Troms. Foran deg har du noen flotte dager i friluft, med en gård som base. Det er flere fine opplevelser som står på programmet, elve- og grottersafari med utforsking av elver, høye stup og spennende grotter i nordnorsk landskap. Hva med en fiske- og kanotur i slyngende indianer-elv med skog på alle kanter. Eller flott topptur med herlig utsikt over området? Eller slappe av med bålkos foran innsjøen. Mulighetene er mange, og vi tilpasser når dere kommer frem!

Turen avsluttes i Tromsø, og vi anbefaler å bli noen netter i Tromsø, Nordens Paris før avreise.

Dag 1 – 3: Ankomst Bodø og opplev Nordlands største by

Velkommen til Norge, og Nordland. Denne turen tar deg med til fantastiske naturperler, til havs og på land. Turen starter med noen dager i Bodø for å oppleve hva byen har å by på. Har du ikke anledning? Turen kan også starte med seilturen på dag 3.

 

Trollfjord Lofoten

 
Dag 3 – 6: Opplev Lofoten fra seilbåten

De neste dagene bor du på en helt fantastisk seilbåt, som tar kun åtte personer. Ditt vertskap Kenneth og Suchi vil guide deg gjennom dagene med stor kunnskap og iver etter å lære bort det de kan. Alt er duket for en fantastisk natur opplevelse på sjøen. Opplevelser underveis;

 • Besøk Salstraumen, verdens sterkeste malstrøm.
 • Fottur i Lofoten, med spektakulær utsikt
 • Oppdag myteomspunnede Trollfjord
 • Lær om farvannet, og det som lever i havet
 • Se dyreriket til på nært hold
 • Saktegående og stille seiltur…

 

Fottur Indre Troms
 
Dag 6 – 9: Sakte friluftsliv i Indre Troms

I dag er siste dag ombord i seilbåten, og neste gang du setter dine bein på land vil din neste lokal ekspert, Kjell-Harald møte deg og ta deg med hjem til gården på Myrseth. Her vil du tilbringe de neste dagene og oppleve ekte friluftsliv. I tillegg til å kjenne på det sakte livet, står mat og matlaging også i sentrum. Her er naturen matkammeret og du vil nok snappe opp et tips eller to under felles matlaging på bålet (eller inne!). Ved ankomst, legger dere en plan for de neste dagene. Noen opplevelser og muligheter;

 • Elve- og grottesafari. Et sant eventyr for hele familien. Her er det mye natur å utforske, forgreinede elver, høye stup og spennende grotter i et herlig nordnorsk landskap.
 • Fiske- og kanotur. Ta deg ned en svingete indianer-elv med skog på alle kanter. Godt fiske, og veldig gode muligheter for å se ville dyr og et yrende fugleliv.
 • Fottur i fjellet. Det er flere flotte fotturer i området. Enten til tops med utsikt, eller mindre krevende turer.
 • Bålos og stivandring ved vannet. Man kan også nyte stillheten og naturen med mindre krevende opplevelser. Kos deg med bålkos, ta et forfriskende bad, matlaging, lokalhistorie og enklere stier i området.
 • Besøk i hundegården. Sommeren er ofte for varm for grønlandshundene å være med på tur. men et besøk i hundegården hører med

 

bålkos

 
Dag 9 – 10: Siste dager i Tromsø, Nordens Paris
En flott opplevelse er i ferd med å avsluttes. Etter en nydelig frokost går turen til Tromsø, ca to timers kjøretur. Tilbring gjerne et par ekstra dager i denne sjarmerende byen.

Denne turen tar deg med på opplevelser hvor natur, kultur og friluftsopplevelser står i sentrum. Dette er en aktiv tur, hvor du kan delta så mye (eller lite) du ønsker i gjøremål ombord eller matlaging over bålet.

Kanskje du har hatt en drøm om å dra på seiltur i Lofoten? Eller oppleve det sakte livet i Indre Tromsø? Turen er lagt opp for små grupper, max 6 personer – så ta gjerne med deg familien din, og gjør dette til en eksklusiv reise, kun for dere!

 

på seiltur lofoten