Top
 

SignaTUR | Seil vakre kysten fra Lofoten, Vesterålen via Senja til Tromsø

Book en privat seiltur i Lofoten, etterfulgt av luksusen av det enkle liv på en gard hvor fjell, grotter, elver, innsjøer er nærmeste nabo!

Hvor: Turen begynner i Svolvær og avsluttes i Tromsø. Vi anbefaler å legge inn noen dager ekstra i Lofoten!
Når: Juni, juli og august. Datoer settes opp på forespørsel
Antall: 4 – 8 personer 
Pris: $$$ høybudsjett-tur, pris avhenger av antall personer
Inkludert: All overnatting, alle måltider fra henting med seilbåt dag 2 – til ankomst Tromsø dag 6, lokal turguide, opplevelser som nevnt i reiseruta, seilbåt
Ikke inkludert: Transport til og fra reisens begynnelse og slutt, måltider og opplevelser som ikke er nevnt.

Bli med på en fantastisk opplevelse du sent vil glemme. 5 dagers eksklusiv seiltur med vakre yachten Stella Oceana. 

Du får oppleve Lofoten, Vesterålen, Senja og Sommarøy fra sjøen – og overnatte på båten. Dette er en av de vakreste strekningene i Norge. Denne turen gir deg mulighet til å nyte stillheten, høre seilet blafre og lydene fra naturen. En drøm mange har. Reise sakte og drømme seg bort i den vakre naturen.

Turen tar deg med til kjente perler som Trollfjorden og Raftsundet. Den vakre øya Senja og Sommarøy. Vertskapet på turen, Kenneth og Suchi er dyktige seilere og kjenner farvannet her. De har mye å fortelle. Kanskje du også ser hval på ferden?

Med maks åtte personer, er det ikke overfylt og man er alle med på opplevelsen. 

Dag 1: Ankomst Lofoten og Svolvær

I dag har du tid til å nyte Svolvær på egenhånd. Ta deg tid til en liten gåtur, et godt måltid og ta inn alle inntrykk.

TOPP TIPS —> kom to-tre dager før seilturen starter og vi setter sammen en reiserute for en biltur i Lofoten

 
Dag 2: Vi setter seil!

Velkommen ombord Stella Oceana, ditt hjem de neste fem dagene. Litt tid til innlosjering, blir kjent ombord og sikkerhetsinstrukser før vi setter seil! Målet før kvelden er omme er Stokmarknes.

Med ombord har du vertskapet Kenneth og Sachi, kunnskapsrike og alltid beredt til å bistå med kunnskap og det du måtte ønske. 

Første stopp er Trollfjorden, en trang og velkjent fjord i Hadsel kommune i Vesterålen, vest for Ulvøya i Raftsundet. Denne fjorden er 2,5 km lang og kun 200 meter i munningen og 100 meter ved den smale innsnevringen. Når vi kommer helt inn i fjorden, vil du se bassenget som er 350 meter bredt og på det dypeste 60 meter. Du kan også se Norges eldste bergart, monzonite som den glattpolerte veggen på nordsiden består av. Her finnes mye historie!

Raftsundet er neste post. Et 25 km langt sund som er svært smalt i midte og nordre del. Raft-navnet er av norrønt opprinnelse (raptr) og betyr stokk – og sikter nok til den rettlinjete formen på sundet. Raftsundet er godt kjent, også et av høydepunktene på Hurtigrutas ferd langs norskekysten. Man kan også se fjelltopper på over 1000 moh på Austvågøya i vest.

Kursen går videre mot Stokmarknes hvor vi setter anker for natten.

Trollfjord Lofoten

Dag 3: Stokmarknes, Risøyhamn og den blå byen Sortland

Nyt frokosten, før et besøk til Hurtigrutemuseet står på programmet! Hurtigruten ble “født her” så det er et naturlig sted å ha museet, som drives av Coastal Express Museum Association. Det inkluderer også det tidligere kystekspressskipet MS Finnmarken fra Vesterålen Steamship Company.

Etter besøket og litt vandring i Stokmarknes, går turen videre mot Risøyhamn, ca 1300. Lunsj serveres ombord og vi vil til slutt nå Sortland, kjent som den blå byen. Dette får du høre (og se) mer om! Vi kaster anker her for natten!

Dag 4: Seilturen går videre til Hamn i Senja

Ny dag, og etter frokost heiser vi anker og setter kursen mot Hamn i Senja. Vi seiler på utsiden av Senja, og kan speide etter hval i det åpne havområdet. Det er en lang økt på havet i dag, og vi vil ankomme Hamn i Senja ca 1800, etter 8-9 timer seiling. 

Senja er en utrolig vakker øy, og er Norges nest største. Et lite Norge i miniatyr hvor du kan finne det meste innen få timer. Et eldorado for fotografer da naturen byr på uendelige fotomuligheter!

Lofoten seiltur

Dag 5: Sommarøy neste

Turen i dag går til Sommarøy. En gammel fiskerlandsby ikke så langt fra Tromsø. Her finner du hvite sandstrender omgitt av vakker natur. Vi har godt tid og vil ankomme utpå ettermiddagen. Her går vi i land på stranda og det er duket for en flott avslutning  med grilling og aktiviteter.

Dag 6: Vi ankommer Tromsø

Siste dag med seiling, og den går selvfølgelig til Tromsø. Vakre Tromsø, og gir en flott avslutning på selve turen. Vi ankommer ca 1500 og innseilingen til Tromsø er noe å få med seg! Ved ankomst, sjekker vi ut og bor siste natten på hotell.

På tide å si takk og farvel til Kenneth og Sachi.

Dag 7: Avreise Tromsø

Nyt frokosten på hotellet, før turen går hjem, eller neste stoppested

Denne turen tar deg med på opplevelser hvor natur, kultur og friluftsopplevelser står i sentrum. Kanskje du har hatt en drøm om å dra på seiltur i Lofoten? Turen er lagt opp for små grupper, max 8 personer – så ta gjerne med deg familien din eller vennegjengen, og gjør dette til en eksklusiv reise, kun for dere!

på seiltur lofoten