$8600 per person

FULL ITINERARY

25 november | Ankomst (-)

OVERVIEW

Reiseleder Vigdis samler gruppen på Oslo Lufthavn, klare til avreise! Ankomst flyplassen i Banjul på ettermiddagen. 
Vel ute av flyplassen blir dere møtt og turen går til Footsteps.
OBS: programmer er basert på flyreise med Brussels Airlines avreise Oslo 25 november og retur fra Gambia 5 desember. Ønsker du å fly med en annen operatør, så er vi fleksible på det og kan justere deretter.

26 november | Tid til å lande & første møte med Gambia (F)

OVERVIEW

Nyt en rolig morgenen før frokosten står på borde.
Etter frokost blir det tid til praktiske ting, bli kjent med stedet og hverandre. David, eier av stedet, vil gi en introduksjon og historien til Footsteps Eco-Lodge, etterfulgt av en omvisning.
På ettermiddagen tar vi beina fatt og blir vi med Lamin til Gunjur for å bli kjent med landsbyen. Lamin er lokalguiden vår på Footsteps. Han tar oss med til landsbyen, Gunjur-klinikken, markedet, skoler i landsbyen. Lamin er genuint opptatt av natur og kultur, han har til og med startet eget museum. Denne turen lærer vi mer om lokallivet i Gunjur.

27 november | Besøk til Heartliftskolen (F, L)

OVERVIEW

Etter frokost reiser vi på besøk til Heartliftskolen. Her blir det diverse aktiviteter og innblikk i skolen og hvordan fadderorganisasjonen jobber.
Etter besøker stopper vi hos Ida, hvor vi får nydelig hjemmelaget Gambisk mat. Ida started Homecooking with Ida for 15 år siden. Hun vil fortelle litt om hvordan det er å være kvinne og grunder i Gambia. Vi reiser tilbake til Footsteps etter lunsj. På vei hjem stopper vi i Tanje Fiskerlandsby.

28 november | Morgentur på grenseelva til Senegal (F)

OVERVIEW

I dag reiser vi til grenseelva til Senegal, og nyter morgen or fuglelivet på elva i en lokal kano. La stillheten følge elvedansen…
Når turen er over, setter vi oss på restauranten Kartong Riverside og følger med på livet. Kanskje er det tid for en tidlig lunch?
Nyt ettermiddagen på Footsteps, eller en tur til stranda.

29 november | Jenter og Entreprenørskap Workshop (F)

OVERVIEW

Frivillig utflukt: Walk & Talk med Lamin
Lamin er en av Gunjurs beste natur og fugleguider. Bli med han på morgen tur og lær mer om tradisjonell bruk av planter og fuglelivet. Turen starter 7:00 og varer ca 2 – 3 timer.
ThinkTank | Tema: jenter og entreprenørskap.
På ettermiddagen samles vi og jobber med temaet jenter og entreprenørskap i Gambia. Vi brainstormer og deler ideer, tanker og muligheter som finnes. Hvordan kan vi knytte Cotton Trail med Heartlift entreprenørskap?
Ettermiddagen har du tid for deg selv. Kanskje en tur til stranda?

30 november | Avslapping på Footsteps eller fottur til Sanyang (F)

OVERVIEW

Dette er en dag for refleksjon. Du kan enten bruke den på Footsteps, and bli med på en fottur langs stranda til Sanyang. Denne turen tar ca to timer, hvorav 1,5 time er på stranda. Kanskje møter vi en fisker eller to, men utover det er dette en veldig øde strand.
Lunsj kan kjøpes i Sanyang før vi tar transport tilbake til Footsteps, eventuelt du kan også gå tilbake. Dersom du ikke ønsker å gå til Sanyang, men har lyst til å møte oss i Sanyang, så kan du bli med transporten fra Footsteps til Sanyang.

1 desember | Fadderbesøk & fest på Heartliftskolen (F, L)

OVERVIEW

 I dag blir det frokost litt tidligere, før vi setter kursen på Brufut og Heartliftskolen.
På formiddagen blir det tid til å besøke familier og å hilse på fadderbarn. Ønsker du fadderbarn? Da anbefaler vi å si ifra på forhånd slik at du kan få møte han eller henne.
Vi gjør et lite avbrekk for å spise lunsj.
Etter lunsj reiser vi tilbake til skolen, klare for skikkelig skolefest med band og Simbafest! Kjempegøy for store og små!
Etter festen kjører vi tilbake til Footsteps.

2 desember | Beach Clean på Footsteps Stranda & Beach Walk til Fiskerlandsbyen for de som ønsker

OVERVIEW

 Annenhver lørdag er det beach clean up. På tide å gjøre en innsats for miljøet! Etterpå kan de som ønsker og har energi gå langs stranda to timer til Gunjur Fiskerlandsby og neste lodge for en matbit og drikke.

3 desember | Lær å lage den lokale maten (F, L)

OVERVIEW


Etter frokost blir vi med Footsteps-jentene å lærer å lage den lokale maten. Dette er en process, og et innblikk i den lokale dietten. Etterpå nytes selvfølgelig lunsjen.
Frivillig workshop: Creative Handicaft tie & dye Alle får utdelt et Cotton Trail handlenett som du kan dekorere akkurat slik du ønsker. Vi får hjelp av en lokal kunstner som vil vise oss tie & dye ved hjelp av plantefarger. I tillegg er det vevere, treskjærere, sølvsmed og skredder som jobber til daglig på Footsteps og er til disposisjon!

4 desember | Fridag (F)

OVERVIEW

Nyt dagen du har til egen disposisjon.
Frivillig utflukt: tur til Gambia Horse & Donkey, Saine Pottery og Brikama
En nydelig dag hvor du kan lære mer om Gambias eldste dyrevern organisasjon, besøke keramikkverkstedet til familien Saine – faren hans var på trening i Norge. Tilslutt besøk Brikama. Kanskje er det mer du har lyst til å kjøpe med hjem? Her finnes mye fine stoffer og vi tar en tur til craft market.

5 desember | Fri til avreise (F)

OVERVIEW

Transport til flyplassen tidlig kveld.

Reiseledere:
Vigdis Jordal er farmasøyten som nå blander magiske ord til engasjerende fortellinger. Hun står på mange ulike scener og deler erfaringer om hvordan bruke historier i faglig formidling og som inspirerende livsvisdom. Vigdis reiste sammen med Linda til Gambia første gangen for 15 år siden og har siden vært engasjert i landet og foreningen Heartlift. 
 
Linda Veråsdal er ildsjelen bak Gambia Cotton Trail og drivkraften bak reiseselskapet Ethical Travel Portal. Hun brenner for å bruket reiselivet til positiv utvikling i lokalsamfunn og som verktøy for å skape bedre steder for folk, miljø og dyr. Halve året bor hun i Gambia på Footsteps Eco Lodge sammen med David. I 2018 ble Linda yoga instruktør, og liker å undervise i soft vinyasa flow.

 

 

Footsteps Eco Lodge er en av få økolodger i Gambia. Footsteps ligger ca en times kjøretur fra turistområdene og flyplassen. In the bush and by the sea. Footsteps er selvberget med strøm gjennom eget solcellesystem, og takket være lange solrike dager, er strømmen veldig pålitelig. Hyttene ligger spredt rundt ferskvannsbassenget, som også er en herlig mulighet for å kjøle seg ned på varme dager. Hver hytte har eget bad med varm dusj og kompost toalett. Kompost toalettet er bygget med spesiell teknikk som fungerer veldig bra og lukter ikke! Det er vifte på rommene, og mulighet for å lade telefoner og batterier. Footsteps har bra internet (til å være i Gambia), og stort sett pålitelig!

 

Restauranten er åpen fra 08:00 til sistemann har gått og lagt seg. Her føres det du bestiller (som ikke er inkludert) på rommet ditt. Du kan betale kontant med norske kroner, eller bankkort.

 

Footsteps er omringet av skog, flotte trær og vegetasjon. Det er ca 25 – 30 minutters gange til stranda. Her finner du en øde strand, to små beach barer som selger fersk-presset appelsinjuice. 


Heartlift er en fadderorganisasjon i Gambia hvor barn får mulighet til å gå på skole med ordentlig utdanning, og første steg ut av fattigdommen.  Foreningen har minimale administrasjonskostnader, ved at hjelpen gis direkte til skolene og støtten dekker utgifter til utdanning, skoleuniform, bøker og et varmt måltid mat. Heartlift fokuserer også på kvinner og er opptatt av å skape verdier. Neste prosjekt er entreprenørskap, spesielt for jenter.

 

The Gambia Cotton Trail er et initiativ for å skape arbeidsplasser og gi muligheter på landsbygda i Gambia. Gjennom bomullen knyttes industrier og landsbyer. Bønder i øst-Gambia passer på bomullen fra frøet settes når regntiden starter, til bomullen høstes etter noen måneder. Da fraktes bomullen til Njau, og en herlig gruppe damer spinner bomullen for hånd. Videre reiser bomullen til kysten, og vest i Gambia. Her jobber veverne som vever meter etter meter på både tradisjonell og norsk vev. Mens skredderne syr og syr! Rettferdig handel og skape ekstra inntekt er nøkkelord gjennom hele prosessen.

Close
The Gambia

Hjertereise til Gambia

25 november - 5 desember 2023

Duration

Destination

Guest
Click to Book